Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Sistem/ Nefs/Şirk/Uluhiyet (Devam)

Ey İnsanlar ! Bizlere Ahirette ve Dünyada Hesap soracak Yargılayacak olan İneklerin Reisi veya Putların en büyüğü olmayacak ! Bizzat kendi Nefislerimiz olacak ! İçinde yaşadığımız bu Sistemi, Gökleri, Yerleri, Güneşleri, Ayı, Hayvanları, İnsanları ve Nefslerimizi Bizler İnşa etmiş değiliz !

Bir Müslümanın en büyük korkusu Şirk olmalı ! Çünkü O'nun affetmeyeceğini buyurduğu en büyük Günah Şirk'tir ! Şeytan Şirk'in içinde bulunamaz ! Fakat bizi Şirk'e sürükleyecek günahları Nefsimize açan ! böylece bizleri birbirimize düşman eden de o Şeytandan başkası değil ! Bizlerin de onun da Nefsi Ellerinde olan çok büyüktür ! Azabında ve Merhametinde ve Zatında benzeri yoktur !

Gerçeği söylemek Büyük konuşmak olamaz ! Peygamberlerden başkası da Gerçeği olduğu gibi dile getirememiştir ! Gerçekten de O'ndan başka Uluhiyet sahibi yoktur ! Uyanık olunuz ! Hiçbir Şey başıboş değil ! Tesadüfler veya Tanrılar yoktur ! Dilediğini Hikmetle yapan ! Kendisinden Başka Gerçek bulunmayan ! Tek bir Hüküm sahibi vardır ! O ! O'dur O !


Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir, bütün varlığın idaresini yürüten dir. O’nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O’nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O’na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür.

Bakara/255