Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Kötü Rüya / Şeytani Rüya / Hakk ve Hakikati Muhammediye (sav)


İftirası Rüya alemine kadar nüfuz edebilmesi açısından, en kuvvetli Kafir İblistir; o ve avaneleri Zan, Vehim, Hayal, Yalan vb ile Düşmanı Şerre kattığı gibi Seni de katabilir. İşte Kafirlerin Kuvveti böylece Hakk olmayan şeylere dayandığı için Zayıftır; o yüzden ki hiçbir zaman Zafer elde edemezler. Onlar da Nefslerinin cehaleti ile hareket ederler ama, niyetleri, yolları Düşmanlık olduğu için işlerinin sonu hiçbir zaman Hayra çıkmaz; hep Zararda kalırlar. Bir Müslüman'ın Niyeti, Hedefi, "Düşmanlık" olamaz.

Öyle Güzel Hisler veren Rüyalar vardır ki, kanatların olmadığı halde Kuşlar gibi süzülür Uçarsın. Uykudan kalkınca öyle hissedersin ki, Uçma yeteneğin varmış da normalde de Uçabiliyormuşsun, ayağını yere basınca her an havalanabilirmişsin, daha önce sanki uçmuşsun gibi; önceden Uçağa filan da binmemişsindir.

İşte Güzel Hisli olmayan o Şeytani Rüyalarda Aklın karışması, Hakkı görememesi de böyledir.

Hakkı görmesi için ona sor: "Mülk Kimindir !"; o zaman karanlıklardan hiç bezmeyen Nefs Yarasası uykuda, Akıl da hala düğümlerle uğraşıyorken, O'ndan bir Ruh olan Sen perdeleri yırtar atarsın ! görüverirsin apaçık O en-Nur'u; uçanların, yürüyenlerin, sürünenlerin, kıvrılanların, sabit olanların, dönenlerin, her şeyin O Tek olan Rabbini; Kahhar, Rahman ve Rahim olan Tek Sahibini !

Belki böylece ileride, gerçekten İdrak edebilirsin "Hakikati Muhammediye" (sav) nin Eşsiz, paha biçilemez değerini !