Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Bi belgesel ile ilgili

Etrarfta gizliden bir belgesel dolaşıyor ve bu belgeselde Hz isanın ( ve diğer peygamberlerimizin) aslında var olmadığını onun hayali mitolojik bir karakter olduğunu söylüyorlar ve bunu kendilerince göz alıcı ama sahte yollarla akla uydurmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda bütün dinlerinde eski uygarlıklardan devşirme olduğunu yine kendilerince kanıt saydıkları birçok delillerle iddia ediyorlar.

Hristiyan olsun müslüman olsun inançlı bir kimseyi insani bir şüpheye düşürebilecek kadar etkili bir belgeseldir. Çünkü duygu sömürüsüde yapılıyor. İddialar iyi bilen akıllı bir kimse için tamamen çürüktür. Zaten hedefleride saf kimseleri ve gençleri şüpheye düşürmektir. Çürük oluşunu ancak onların kendi yakışıksız üslubuna göre anlatmak zorunda olduğum için daha önce bu konuyla ilgili bir tartışmada yaptığım konuşmadan bir kesit sunacağım lütfen dikkatle okuyunuz ve mümkün olduğunca gerçekten inanan genç insanları haberdar ediniz. Üslubumun kusuruna bakılmasın.


“ Dini metinler eski astro-mitolojik şeylere benziyor diye tek tanrılı dinlerin onlardan devşirme olduğunu iddia ediyorsun! Bir de üstüne o koşullanmış kapanmış yetersiz aklınla diyorsun ki peygamberler aslında yoktu hayali süper karakterlerdi. E peki bu kitaplar kimin tarafından basıldı yavru kuş?-----O ilk çıkışını diyorum o ilk yayılışını diyorum bunu yayan kimdi?----- bilimsel olduğunu iddia ettiğin kendi teorini ben mi sana izah edeyim? Yani diyorum ki ! Bizim mahallede birden bi kitap veya söylenti gökten indi de birisi dedi ki “isa die biri geldi dün bu kitabı buraya bırakıp gitti” ? Bunu mu iddia ediyorsun? Böyle mi oldu diyorsun olay? Yani peygambere dayandırılan bir kitap vardı ama peygamber orta da yoktu uyduruldu? Sen aptal mısın?------Bu kitaplar ve hz isa halk tarafından ya da bir konsey tarafından uydurulduysa bu dinin ve metinlerin çıkışı yayılışı nasıl oldu bi kafanı toplayıp annatsana bana lütfen bilim adamı ! -----Hem halktan çıktı da o dönemde isa diye biri yoktu da---- (hani yokmuşya tarihçilere göre o dönemde) ---------o kitabın içinde bulunan ! o kitabın yayıcısı peygamber! O yaşadığı günleri anlatılan peygamber !----- ortada olmadığı halde--------- halk “bu nasıl iştir biz bu kitabın içinde anlatılan peygamberi görmedik ama kitabın içinde dün burada olduğu yazıyor kendisi nerededir, bu bahsedilen peygamber nerede?” diye sormadı mı? A ahmaklar! Siz gerçekten insanları maymun kendinizi insan mı zannediyorsunuz bu akıllarınızla? Bir iddia ancak bu kadar zavallı ya da insana yakışmayacak kadar düşmanca olabilir. Ve Allah siz böyle sahtekar ve akılsızken ve insanları şüpheye düşürmek isterken... neden sizi sevsin?... neden sizi cehennemde bırakmasın?”


Daha söylenecek çok şey vardır fakat bu kadarı onlar için yeter ve artar bile. Allah aklını kullanmayanları böyle kendi elleriyle rezil eder. Unutmayın ki
“Onlar ki, başka degil, sirf ‘Rabbimiz Allah’tır.’ dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarılmışlardır.

Şüphesiz ki Allah, bir kısım insanları diğer bir kısmı ile bertaraf edip savmasaydı; manastırlar, kiliseler, havralar ve içlerinde Allah’ın ismi çok çok anılan mescidler yıkılır giderdi.

Allah kendisine yardım edenlere elbette yardım eder, şüphesiz ki Allah pek kuvvetlidir, aziz olandır.” (Hacc: 40)