Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Bir Ayet Üzerine Tefekkür

Baksana ona: O, kendine Allah meliklik verdi diye İbrahime rabbı hakkında huccet yarışına kalkana, İbrahim ona «benim rabbım o kadirı kayyumdur ki hem diriltir hem öldürür» dediği vakit «ben diriltirim ve öldürürüm» demişti, İbrahim: «Allah güneşi Meşrıktan getiriyor, haydi sen onu Mağribden getir» deyiverince o küfreden herif dona kaldı, öyle ya: Allah zalimler güruhunu muvaffak etmez

Bakara 258

Allah'ı yok sayanların hepsinin saftirik masumlar olduğunu zannetme. Şimdiye bakma şimdi herkez herşeyden gafil. Hele eskiden neler çektirdiler o zalimler.
Halk peygamberlerin hakkını asla ödeyemez.
Bak izle şu filmi de gör zalimler kimlerdir bi teşhis et, peygamberler yoksa neler olur bak.

http://www.amazon.com/Caligula-Three-Disc-Imperial-Malcolm-McDowell/dp/B000TEUSJU

Hepimizin içinde olan o nefs öyle bir zalimdir ki kendi gibi bir insana ekmek verir ya da ne verirse işte, ona alıştırır da sonra o sahip olduklarına nereden sahip olduğunu hiç düşünmeden ve hiç düşündürtmeden verdiği kişinin kendisine kul olmasını bekler ve kul eder, onunla oynar çünkü hakikatinde olan İlahı tanımaz kendi gibi zalim zanneder, hatta kendi zanneder..Halbu ki böyle yapmasa da dinlese peygamberleri görecek İlah kimdir ne yapar ne yapmaz..Nasıl kurmuştur düzeni. Ahiret ve zaman nedir ölüm neden kötü olsun, Allah durup duruken keyfince mi öldürür, yoksa hikmetleri nelerdir ?

Bu ayetteki zalim hükümdar bak öyle cahil ki donup kaldı söylenen karşısında. Halbu ki o zannetti ki ibrahim hayal kuruyor İbrahimin Rabbi kendi gibi atar tutar da onun için kendisinin öldürmesine diriltmesine inanmıyor ya da farklı görüyor. Belki de düşünüyor ki İbrahim Rablık iddia ediyor. Onun bu soruya hayret etmesi belki de yine nefsine tapmasıyla ilgili. Yani zannedecek ki herşeyi kendi yapıyor diriltiyor öldürüyor güneşi de sanki o doğudan çıkarıyor da batıdan çıkaramıycak, zannettiği ilahlığı elden gidecek !

İbrahim aleyhisselam tefekkür eder; kendisine verildiği kadarıyla da vahyi aktarır. Burda bir tefekkür var ve olabildiği kadar sohbet yapılıyor peygamber ile hükümdar arasında. Ve bilebildiği kadarını söylüyor İbrahim aleyhisselam. Allah güneşi doğudan getirmektedir bu ona ve herkeze açık olan kudreti. Şimdi daha derinlemesine bize bildirilen ve Kendisine tefekkür etmemizi istediği ise şu : Göklerdeki ! her cisim belli bir düzende birbirlerine doğuyor...Dikkat et dünya göktedir a canım, tefekkür ettin mi? Fakat olduğun yerinde bir göğü var, elbette ona da gök denir.

Düşünenler için herşey açıktır. Düşünmeyenler için ise şeytanda pek çok iftira bulunur.

En doğrusunu bilen Allahdır. O'nun peygamberlerine selam olsun.