Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Biat

Madem ki gayretle aradın dikkatle baktın, bu işe adamakıllı sarıldın. Elbette bulursun. Bir işe ciddi bir suretle sarılan yanılmaz demişler. Ey iyi bahtlı, ansızın atlı gelir, seni sımsıkı kucaklar. Sen kendinden geçer, dostlarından ayrılırsın. Bu işten haberi olmayan da “ İşte sana riyakar, işte sana münafık!” der..

[Mevlana Celaleddin-i Rumi (r.a.)]

Ey evlat! Gücün yettiği kadar duyduğun mânevi zevki sakla; güçlü olursanbunu yap. Duygulara alt olursan mazur sayılırsın. Sev­gi, perde ve örtüleri harap eder, haya duvarını yıkar, vücut yapısını bozar, halkı görmeyi yok eder. Halk sevgisi kalpten zorla çıkarılma­lıdır. Hak sevgisini kalbine yerleştiren, o sevginin mağlûbudur.
O sevgi ayağından çıkan tozu sürme yap, gözüne çek. Bu sayede her gördüğün şeye, içinden kopup gelen her duyguya: “Bu nefisten geliyor, bu kalpten geliyor, bu halktan geliyor ve bu da Hak'tan geliyor” diyebilirsin..

[Abdulkadir Geylani (r.a.)]

***

İşlerini yürütmesinde O'na bir engel, had, kayıt olabileceğini düşünüyorsun ya..Bana eziyet etmemeni, fakat evet aynen, büyüklerim gibi, bi şekilde kayıtlı olarak görmeyi benimsiyorum...Bu konu bu kadar da değildir. Çok bahsettim bu blogda çeşitli şekillerde. Yaratan Rabbinin adıyla OKUmanı tavsiye ederim...