Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

La İlahe İllallah/ Manası/ Tanrı Yoktur Allah Vardır/

Doğup doğmayacağına dair bir İmanın yoktu. Fakat artık doğdun. Ölecek misin? ..yoksa sadece tadacak mısın? Bak şu an dahi İman gerekli. Kendini kandırmak bir yere kadar. Ümitsizlik ve Kahır ise Gerçek değil; açıkça kendi kendine bile bile yaptığın bir Zulüm. Ve ölüm de hiç şüphesiz Test gibi.. çok şıklı.

Ölümden sonrası ile ilgili sadece Yazılı Din bir şeyler söyledi olsa, nefretin kabul edilebilir olabilirdi. Fakat senin yaratılışın veya sen ne dersen de Doğuşun, İman'ı beraberinde getirir. Yani yaşam kadar Doğal ve beraberdir. Bana kalırsa hangi çağda yaşıyor olsaydım olayım ne Firavun'a tapardım ne Güneş'e ne Ay'a. Bu tapma işi de tam senin anladığın gibi o kadar Doğal. La İlahe İllallah sözünün Hakikatini hiçbir İnanışta bulamazsın. Bu kesindir. Ve her Saf insanın yaratılışında mevcuttur. Dil ile söylenmese ve üzeri bir çok Tanrı tarafından örtülü olsa bile. Bu Tanrıların en kuvvetlisi Nefs'indir bilesin. La İlahe İllallah'ın manası gelmiş geçmiş bütün insanların Özünde yazılıdır. Gerisini bulmak çok zor değildir. Tanrılarına rağmen samimi olasın yeter.

Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. «Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır.» dediler. [Bakara/285]

O'na Ortak olmak pek büyük bir Sermaye gerektirirdi "Şaşı Kuzum".. Duruma yaraşan o aradığın kelime yine O'nun tarafından "Kul" olarak belirlenmiştir.. Kulluk çok basit bir Uyumdur.. Herhangi bir Ortaklık düşünmek ise İmkansız bir Aptallık.. Şu Hayal gibi İmkanlı kıldığı..