Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Allah'a Yakınlık/ Hz Peygamberin s.a.v. Mucizeleri / Her Şey bir Ölçü iledir (Devam)

Kişinin kamçısı ve ayakkabısının bağı o kişi ile konuşur. Baldırı (!) evde ailesinin ne yaptığını haber verir.

s.a.v.

Aklın kesmiyorsa.. İnanamazsın.. Anlamazsın.. Derin mevzuları..

Bana bu makamımda cennet ve cehenneme varıncaya kadar herşey göste­rildi. Ayrıca bana sizlerin kabirlerinizde Deccâl fitnesi gibi veya ona yakın bir şe­kilde azab olunacağınız vahyedildi.

s.a.v.

Bir İnsan'ın Allaha yakın olması, geleceği görmesine, gaybdan (bilinmeyenden) haber vermesine, ağzı laf yapmasına göre değildir. O Allah'a kendi Nefsinde Kulluk etmesine göredir. Süpermen değildir O.

Allah, bilir, her kadın neye gebe olur, rahimler neyi eksiltip neyi artırır. O'nun yanında >her şey< bir ölçüye göredir.

Rad 8

Ben Sert değilim.. Sen Söz'den anlamazsın.. Fazlasıyla Yumuşağım.. Mankafasın.. Bundan aradaki anlaşmazlık..

İman edip güzel amellerde bulunanlar, namazı dosdoğru kılanlar ve zekatı verenler; şüphesiz onların ecirleri Rablerinin katındadır Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (2/277)

Şüphesiz, Kitap Ehlinden, (Yahudi, Hristiyan) Allah'a; size indirilene ve kendilerine indirilene -Allah'a derin saygı gösterenler olarak- inananlar vardır Onlar Allah'ın ayetlerine karşılık olarak az bir değeri satın almazlar İşte bunların Rableri katında ecirleri vardır Şüphesiz Allah, hesabı çok çabuk görendir (3/199)

Gerçek şu ki, Allah zerre ağırlığı kadar haksızlık yapmaz (Bu ağırlıkta) Bir iyilik olursa, onu kat kat kılar ve kendi yanından pek büyük bir ecir verir (4/40)