Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

OSHO Pezevengi (Devam)


Hakikat, birçok Beşer O'na yol almış,
O Hakk ( BizZat Gerçek/ Kaynak ) üzere
bir şeyler Bilmiş, Yol tarif ederse de..
O (s.a.v.) Elçiler O'ndan Gelmiştir;
nasıl başka bir Yol olabilir ?

Şimdi ben O'nun Peygamberlerine (hepsine selam olsun) inanmayacağım da Allah'dan bir Elçi kabul etmeyen, yani Din kabul etmeyen bu ne haber verdiğinden haberi olmayan BAYAĞI PEZEVENK'in sözüne mi inanacağım ?

"...asyada yeniden doğum fikrinin gevşeyen insanlar tarafından suistimal edildiğini gören tanrı, ortadoğuda farklı bir taktik izleyerek tek hayat+cennet/cehennemle insanların gelişimlerini ağırdan almalarını önlemek istemişti..." (OSHO)

Bunu yoksa sen bir BOK mu zannettindi ?

Doğru yapıyorsun..

Yoksa sen İslam'ı bir İnanç mı sanıyorsun ? Hani reenkarnasyon veya İneğ'e, Putlara filan tapmak gibi.. Ööle bi İnanç, öyle bi yol yani.. Hakk kavramını İnanç kavramıyla eşit mi zannediyorsun ?.. Örneğin İntihar'a meyl edecek duruma gelmiş bir insan'a Reenkarnasyon'u önermek.. Hakk olabilir mi ? Gerçek olabilir mi yani ? Sen Hakk üzere, Gerçekten Düşündüğünü, Tanıdığını filan mı sanıyorsun ? Yani tek bir Yaşam'da işini halledemedi de başka bir Yaşam'a kaldı iş ? Hakk bu mu yani mesela ? Yani bu Kainat'ı meydana getiren Hakk'ın "böyle" yapacak bir Noksanlığı bulunuyor.. Böyle midir O Hakk sence ? Yani Hakk'da mı Noksanlık da bir sefer de halletmiş olamıyor ?..

Senin İnancını konuşuyoruz şimdi.. Hakk hakkındaki yani.. Yoksa Hakk'ı konuşuyor değilim.
Bunlar Derin Meseleler.. Onun için Sana soruyorum. Yoksa bana göre, O Bilir, Biz değil...

Aa şu OSHO PEZEVENGİNE de bak.. O'nun hakkında neler neler söylüyor..

"...asyada yeniden doğum fikrinin gevşeyen insanlar tarafından suistimal edildiğini gören tanrı, ortadoğuda farklı bir taktik izleyerek tek hayat+cennet/cehennemle insanların gelişimlerini ağırdan almalarını önlemek istemişti..."

Fakat, Peygamberliği ve Din'i "Hakk" olarak kabul etmiyor..
Ne ilginç.. ne Bilge bir PEZEVENK..

Oyunla bu iş olur mu canım benim ?..

"...Dostlar bizi, dünya perdelerinde karagözler gibi çok oynattılar. Bu dünyada, çeşitli merhalelerde oynayıp durdunuz. Şimdi vakit geçirmeden, o hakikat cihanında, oteki dunyadaki oyuna, oynamaya hazırlanın..."

Mevlana Celaleddin-i Rumi (k.s.)

"...Ben küfür eden kişiyi beğenirim fakat beni öveni pek tutmam zira övgüden dönülürse daha da kötü olur. Münafık, kafirden daha kötüdür, Kur`an-ın dediği gibi, "İki yüzlü insan cehennemin en alt katındandır."..."

Şems-i Tebrizi (k.s.)

Müslüman mahallesinde salyangoz satana başka ne diyecektim Mıymıy Müslüman..
Açının olmadığı yerde Bakış yoktur.. Ya baştan aşağı Göz olursun veya Açı uydururlar.
Gözüne..