Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Allah'a emanet ol

Vallahi de billahi de cahilin sözünden bir an olsun içerleme
Hangi kesimden olsun kim olursa olsun ister arılar gibi etrafını sarıp seni soksalar isterse ölümle tehdit etseler yine incinme onlara öfke duyarak kalbinin nurunu söndürme

Onlara öfke duyarda kalbinde bir karalık görürsen bil ki bu Allah'ın seni huzurundan ayırmak istememesindendir...Yoksa eğer düşünsene onlardan ne farkın kalır? Sen kendine Allah'ı vekil kıl! Seni Allah bilsin yeter!

Cahilin tehditinden korkma boştur..Onlara aldırış etme yoksa nefsinin eline düşersin şeytanlar seninle oynarlar..Onları susturmak cahilleri susturmaktan daha zordur, vallahi de billahi de sen cahillere kulak asma sabret, mücadele etme...Allah zaten onların cezasını vermiştir..bak yaptıklarından dönmemeleri rahatsız edici tavırları sadece kendilerinin azabını arttırır da farketmezler onlar..Onlara acı şefkat duy başka bir şekilde fevri olarak onlarla mücadele etmen senin de onlar gibi olmana ya da bağışlanabilecekleri yerde senin elinle daha çok batmalarına sebep olur..Bunu kalbine soruyorum! ister misin?!

Nefsine uyma onlar nefslerine uydular bak hoş mu hiç davranışları? Kendilerini göremiyorlar yoksa kavganın nesi güzeldir? Karışıklık çıkarmanın sataşmanın manası nedir? Bir insana eziyet etmenin evet eziyet etmenin nesi iyidir nesi akıldandır nesi güzeldir? Bunu bilmeyen insanların ettiği zulümle neden kendini meşgul ediyorsun, bırak geçsinler bırak gitsinler..Yaptıklarının kendi başlarına da gelebileceğini bir an düşünmüyorlar bundan daha büyük bir ceza olabilir mi onlara neyin cezasını sen vermekle uğraşıyorsun da kendini yıpratıyorsun!

Bırak sen doğrularla ol güzelliklerle ol, doğru yoldan ayrılma peygamberlerin yolundan ayrılma.istersen seni sokağa atsınlar isterseler işsiz yurtsuz güçsüz bıraksınlar bulaşma! baksana görmüyor musun ne kadar zavallılar! Düşün işte nefse uymak ne kötü bir şey gör bak savaşlar oluyor dünyada sen öyle insansın ki ister misin hiç savaş olsun da masumlar ölsün! İşte bunlar bu kadar kör bu kadar bilgiye muhtaç zavallılar onlarla neden aşık atıyorsun! Daha insan olduklarından! herşeyin kendi başlarına da gelebileceğinden haberleri yokken sen neden onların sözleriyle meşgul oluyorsun içini daraltıyorsun ? Herkez Allah'ın elindedir hiç bir zaman zulüm ebediyete kadar sürmez hiç bir zaman kötülük masuma hakim olamaz bil bunu! Bak O peygamberi taşladılar kendi çocuklarına taşlattılar! Sen hem kendine yapılan zulmü görme cahilinde cahili var Allah'a çok şükret! Bu dünya ne zalimlikler gördü ne cahillikler gördü hani nerdeler o zalimler o cahiller? Yenileri geldi akıllanan senin gibi olur ya akıllanmayanlar hani nerdeler o yüzyıl önceki cahiller? Kim onları iyileri andığı gibi anıyor? Hani nerde o beşyüzyıl önceki cahiller bin yıl önceki cahiller nerdeler? Sen bu dünyada yine güzelce yaşa güzelliklerle meşgul ol sabret sabretmekde bak görüyorsun büyük bir yücelik büyük bir güzellik var. Sabırlı ol cahillik etme! Laflarına kulak asma! iyileri masumları büyükleri bu dünya nasıl güzellikle ahiret yurduna selamladıysa Allah onları nasıl güzel andıysa seni de öyle güzelliklerle ansın! Yalnız değilsin! Yalnız olan cahillerdir bak onlar kendi aralarında dahi anlaşamazlar seninle hele niye anlaşabilsinler cahilliklerini sürdürürlerken! Sen sabret güzelliklerle ol cahillere dahi erdemlice davran ki Allah seni korusun iyilerin arasında ansın. Şu sözün güzelliğini farkettin mi hiç?

Allah'a emanet ol!