Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Bilime dayanarak dini yalanlayabileceğini düşünüyorsan

Gerçek: Bilimde, tekrar tekrar doğrulanan bir
gözlem pratik olarak "doğru" kabul edilir. Ancak
bilimdeki "doğru"luk hiç bir zaman son değildir.
Bugün için doğru kabul edilen yarın bir değişime
uğrayabilir ya da tümüyle yanlış olduğu
gösterilebilir.

* A.B.D. Ulusal Bilimler Akademisi tarafından hazırlanan "Teaching About Evolution and the Nature of Science" (Washinton, D.C.: National Academy Press, 1998) adlı" kitaptan

-----------------------------------------------------------------------------------

Yani dikkat edersen bilimin dini geçersiz hale getirmesi bilim adamlarının kendi yaptıkları "gerçek" tanımına göre hangi "kuram" ya da yine bilimsel gözlem ve pıratiğe dayalı ortaya çıkarılan "Kanun" olursa olsun bu "son görüşü ifade etmez"-
"yarın değişime uğrayabilir" ya da "tümüyle yanlışlanabilir"...Bak olay baştan kopuyor farkındaysan..Ona göre..Yani bilime güvenerek bilim yoluyla ortaya atılmış herhangi bir kurama göre eğer dini yalanlayabileceğini düşünüyorsan bu tavrın tamamen dayandığın görüşe göre açık olarak bir gün gelir yanlışlanabilir... Ben kendi gerçeğiNe göre uyarımı yapayım da sen istersen git puta tap :)

Bilim adamlarına göre gerçek neymiş okudun

Şimdi BİZ e göre ( yani belki bilmesen inanmasan da dahil olarak ) biricik gerçeğimiz nedir diye sorarsan..Bize göre biricik gerçek işte "O"..

Allah, başka tanrı yok ancak O, daima yaşıyan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutan , ne gaflet basar onu ne uyku, göklerdeki ve yerdeki hep onun, kimin haddine ki onun izni olmaksızın huzurunda şafaat edecek? Onların önlerinde ne var arkalarında ne var hepsini bilir, onlar ise onun dilediği kadarından başka ilm-i ilahîsinden hiç bir şey kavrıyamazlar, onun kürsîsi bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüb gözetmek ona bir ağırlık da vermez. O öyle ulu, öyle büyük azametlidir.

Bakara 225