Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Hoşnut olmadığın şu Kötülüğü, Genellediğindendir ki

Hoşnut olmadığın şu Kötülüğü, Genellediğindendir ki daralırsın, Nefes alamaz bir hale gelirsin. Genelleme, tek tek örneklerdedir o Haklılık payların. Kusurlar, Kabalıklar, Günahlar böylece şu İnsancıktandır. Hakk'ın Rahmetine Şefkatine bak Geneldir, Asıl'dır. Varoluşun Nefesidir. Rahman'dır. Vedud'dur.

Allah insanlari işlediklerine karşilik hemen yakalayiverseydi, yeryuzunde tek bir canli birakmazdı. Ama onlari belli bir sureye kadar erteler. Sureleri gelince geregini yapar. Dogrusu Allah kullarini gormektedir. (Fatır 45)

Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Çoğunu affeder. (Şûrâ 30)

Yeryüzünde (O'nu) âciz bırakamazsınız. Allah'tan başka bir dostunuz ve bir yardımcınız da yoktur. (Şûrâ 31)

Yahut yaptıkları yüzünden onları helâk eder. Birçoğunu da affeder. (Şûrâ 34)

Ve şayet insana tarafımızdan bir rahmet tattırır, sonra da onu kendisinden geri alırsak, şüphesiz o ümitsiz ve nankör bir kimse olur. (Hud 9)

Ve şayet ona dokunan bir sıkıntıdan sonra bir nimet tattırırsak, "Artık benden bütün kötülükler silinip gitti." der, mutlaka böbürlenir ve şımarır. (Hud 10)

Ancak (her iki halde de) sabır gösterip iyi ameller işleyenler müstesnadır. İşte onlara bir mağfiret ve büyük bir mükafat vardır. (Hud 11)