Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

İslam / Takva (Devam)

Misyonerken İslam'ı seçen İspanyol İsa Hernandez ile ihtidası ve İslam ülkelerindeki Misyonerlik faaliyetleri üzerine bir ropörtajdan küçük bir alıntıdır...
....

- Türkiye'de dindar insanlar tedirgin oluyor ortam bozuluyor diye. Sizde böyle bir intiba oluştu mu? Her yer Eyüp değil mesela.
- Eğer zorluk olmasa siz birşey yapabileceğinizi mi zannediyorsunuz? Sizce herşey çok mu kolay olmalı? Gerçekte ortam bozulduğu zaman sizin yaptığınız şeyler ortaya çıkacaktır ve yaptığınız şeylerin anlamı olacaktır. İmtihan zaten bu değil mi?
Ayrıca sizin elinizde bir değer var, temelleriniz var. Çalışmalarınızı bunun üzerine inşa edeceksiniz. Bize göre Türkiye'de sosyal anlamda çok güzel şeyler oluyor, tabii bunu siz göremiyorsunuz. Siz şuandaki durumunuzu Osmanlı ile kıyasladığınız için aşındığınızı düşünüyorsunuz. Ama şu yaşadığımız dünyada siz bizatihi Osmanlısınız, bunun farkında değilsiniz.
Bu gelişimde Sultanahmet'te oğluma abdest almayı öğretirken çeşmenin üzerine astığım çantamı almışlar. Pasaportlarım kredikartlarım herşeyim gitti. Şimdi yeniden konsolosluk vasıtası ile pasaport çıkarttırıyorum. Mesela camide böyle birşey yaşamış olmak Türkiye'ye karşı benim düşüncelerime en ufak bir etkisi olmadı. Allah'ın takdiriymiş bunda da bir hayır vardır diyorum.


...

"Kim Allahu Teala'nın kendisini kıyamet gününün sıkıntılarından kurtarmasıyla, mesrur olmak istiyorsa zor durumda olan borçlusuna mühlet versin ya da tümüyle yahut kısmen silsin."


[Hz. Muhammed (s.a.v.) - Kaynak: Müslim]