Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Rüyet / Zat / Hikmet / Harf / İlim / Ruh (Devam)


Hikmet, Eşya'da, Şehadet Aleminde OLur. İlim ile Hikmet aynı değildir. Madem ki O Batın'ın Zahir'inde Suret yoktur; o halde Sıfatlarında Hikmet arama ! Harf, Şehadet Alemindedir. Sıfat'lar neye bölünsün ? Tecelliler'de bölünme olur. Yazıdaki Kelime Harf'e bölünür. Nokta ise, yine Tecelli'dir, Suret'dir. Benzersiz demek "Acip", "Garaip" demek değildir. Ruh Cesed'in Harf'i değil. O Benzersiz'den, bir Nefes'tir.

Başlangıçta Tecelli arzusu ve sözü ve Tecelli vardır. Sonra ise, "Bilmek" vardır.

"...Kim ilimden sonra Ben’den rü’yeti (Beni görmekliği) isterse, hakikat o, rü’yet ilmiyle mahcûbdur, yani rü’yet ilmi ara yerde perdedir. Kim de rü’yetin ilimden başkası olduğunu zannederse, hakikat o, RÜ’YETULLAH ile aldanmıştır...”

Abdulkadir Geylani (k.s.)

"...Sonra Rabbim buyurdu ki:

— Ey Gavs-ı Â’zam! Beni gören kimsenin, artık her hâl ve kârda sormaya ihtiyacı kalmaz. Beni görmeyen kimseye ise, sormak fayda vermez. Böylesi söz yönünden perde arkasında kalmıştır. Yani söz, onunla rü’yetullah arasında perde olmuştur..."

Abdulkadir Geylani (k.s.)

Yazdıklarıma bir Muhalefet varsa Nefsi'dir. Ya da sözümde olmayan, kişinin zihninde olan yanlış anlaşılmadır. Kavramların yeterince bilinmemesi veya bir iki cihetle bilinmesi sebep olur buna. Oysa ki İlim öyle iki üç cihetle olmaz.

"İlmi öğreniniz çünkü Allah uğrunda ilmi öğrenmek bir iyiliktir. İlimden bahsetmek, Allah’ın ismini tesbihtir. İlmi aramak cihattır. İlmi tahsil etmek ibadettir. İlmi öğrenmek sadakadır. İlmin ehline benzemek Allah’a yaklaşmaya vesiledir. Vay cahile fayda vermeyen şu alime!. Vay alimden istifade etmeyen cahile!"

s.a.v.

http://jonasclean.blogspot.com/2011/05/ilim-ilim-ehli-zat-ehlidirler-devam.html

http://jonasclean.blogspot.com/2011/11/ask-putperestten-ayran-ilimdir.html

http://jonasclean.blogspot.com/2011/11/musahede-sr-devam.html