Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

İlim/ Sevgi/ La İlahe İllallah/ Sevginin Haddini bil

Dikkat et ki Sevgi'yi de Bilirsin. Bilgi denilen (İlim) öyle bir şeydir.

Kötüler de birbirlerini Severler. Kötü şeyleri Sevmek bile yine bilgiyledir. Sevgi İlme Kul olur. Kötüye Kul olmaz. Allah'dan OLanı İlim ile Seversin. Yoksa Sıfatlarından bazısını da İlim olmadan Sevemezsin. Bu da O'nu tanıyamazsın demek olur, dikkat et. Allah Kötü'den Razı olmaz da, Sevmez de. Çünkü yarattığı için Faydalı olanı "Bilir".

Sendeki Sevgi Şeytanı Sevebilecek derecede bir Sevgidir. Şeytanlığı, İlimleri olmadıkları için, Severler. Ama sen Şeytan'a Kul olmazsın. İlmin kıymetini anla da Sevginin Haddini bil.

Nefs'ini de çok Seversin. Hem de çok...

"Bilsen", Sevmezsin. Çünkü Nefsini "BİLEN" Rabbini "BİLİR"...

Avam'ın yanlış hisabını ödeyen de döndüren de sadece Yusuf'lardır. Cahiller yersiz Hak taleplerini bıraksınlar da Zalim olmamaya baksınlar. Her türlü Kul Hakkı ancak Hakka Kul olanlar içindir Dünyaya değil. İyiler Haklarından da Hak uğruna geçerler. Meşgul olunması gerekenle meşgul olurlar. Samimi olanlar her zaman kazanırlar. La İlahe İllallah diyenler Şeytanların bellerini kırarlar.

"...Birbirinize hitap ettiğiniz gibi (lâubali şekilde) yüksek sesle O'na hitap etmeyin! Siz farkında olmadan yaptıklarınız boşa gider!..."

Hucurat/2

Râsûlullah Efendimiz (s.a.v.) Ömer b. Ebî Seleme'ye "Çocuk, besmele çek, sağ elinle ye, ve önünden ye" (Buhârî at'ime 2) buyurmuştur.

Demek ki bir kimse Bismillah'ın manasını uzun uzadıya bilmeden söylese de olur. Çünkü Allah Bilmektedir... La ilahe İllallah kelimesi de aynı şekildedir. İçimizden "Yenilenmek" konusunda sözleriyle bazen haddi aşanlar için hatırlatırım bu Hakikati..

"...Ey o bütün iyman edenler! Seslerinizi Peygamberin sesinden üstün kaldırmayın..."

Hucurat/2