Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Mümin'in, diğer İnsanlardan farkı..

Mümin (her türlüsü) Allah tarafından yaşamaya sürülmüştür (halife). Mümin İnsana Nur olur. Derdi ona derman olur. Budist ise dağda yaşar. Tıpkı gökdelenlerde yaşayanlar gibi. Veya Manastırlarda. Gökdelenler gölyüzünü kaplar. Aydınlığı engeller. İnsan Tecrübeden ibarettir. Kafir de olur Müslüman da olur. İnsan Halifedir. Mümin Ferrarisini Hibe eder O bulduğu Nur için. Jip'in onun gözünde bi değeri yoktur. İnsanlardan korkan Jipe biner gökdelene çıkar. Mümin yalnızca Allahtan korkar ne kafirlikten korkar ne müslümanlıktan ne de bilimden.
O İnsan karanlıktan korkar kendi ve başkaları adına. Protestoyla da işi olmaz Budistden daha çok Varlık iledir Hristiyandan daha çok ibadet eder. Jipiyle parasıyla eviyle Varlıktan kaçmaz. Çünkü görmesede İnanır. Ve tecrübe ile Bilir, Tanır Varlığı. Özünü. Nerden gelip nereye gitmekte olduğunu. Şahdamarından yakın olandan başkasına İtibar etmez, sivrisineğe dahi değer verir. Kendisi kelebek olmuştur. İkisinin de kendisinin de Etkisini Rabbinden bilir...


"O'nun sebep yakıcılığına hayranım."

Mevlana Celaleddin-i Rumi (k.s.)


Ey insan! Muhakkak ki sen, Rabbine (doğru) çalışıp çabalamaktasın! Sonunda O'na kavuşacaksın!

İnşikak 6


Hani Rabbin, Meleklere: "Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah:) "Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim" dedi.

Bakara 30


O'nu anlamıyorsan, hiçbirşeyi anlamıyorsun demektir..