Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Hintli/Uzakdoğu Öğretileri/Budizm/Enerji Yoktan Varolmaz/Madde/Enerji/Reenkarnasyon/Ruh/Alem/Var/Yok

Hayal Mertebesinde Kelebek olmak, Suretlenen bir Varlığın Öncül olmasını gerektirir. Hintli bize Ahir'i anlatmasın. Evvela: Uykuda, Madde, Enerji olan (nasıl kabul ediyorsa) kendi varlığının siyahın dahi bulunmadığı bir "YOK" olup, sonra bedenine, sonra da Alem'e nasıl Uyanabildiğini (varolabildiğini) anlatsın. Ki daha önce Hiçbirşey değilken kendisini Var etmiş olana Arif olabilsin. Enerji Madde yok olmaz diyenin kastı Alem ise: Alem İsmi kendisinin de içinde bulunduğu varlıklar Topluluğuna işaret eden bir Ses'ten ibarettir; bunu anlasın. Sonra; Enerji Madde yok olmaz diyenin kastı Ruh ise: Uykuya daldığı anda (rüya Aleminde varedilmezse) o tamamen "YOK" oluyor; bunu da artık görsün. Toğluluğun diğer elemanları da aynen böyle sürekli bir Var olup Yok olmaya mahkumken hiçbir an Yok olmayan Bir Var'ın Vücudu (Varlığı) zorunludur; Bunu da İdrak etsin. İspat böyledir! Anlamsız Ses'ler çıkarabilmek İspat olmaz. Bunu iyice anladıktan sonra! Kelebek de olsa, geçen sene yediğim Elma da olsa artık ne Sureti ne de Hüviyeti o aynı zırvaları konuşan Kimse olmayacak; Kıymetini anlasın! Ruh'un Ruh'u olanın Ruh'a İbadet etmesi, şu üç günlük Dünyanın Rüya Aleminde Kelebek olmasından hiç şüphesiz daha güzeldir. Sonra böylece hiç şüphesiz: O (Hu), Hakk'ın (Gerçeğin), Ta kendisidir. O'nu Birlemek Cahil Nefs'e düşendir. Yoksa O zaten Tek ve Birdir. Bunlardan olursan Birlemek değil Tek ve Bir olandan da olursun. İslam Tek ve Bir olan Dindir. Zaten Tek ve Bir olan için değil; Nefs'in Cehaletini hatırlatmak için.



Hiçbir şeye benzemeyerek

Herşeyden Münezzeh oluşa ulaşamazsın

Herbir şeye bağlanarak

Hiçbir şeye benzemeyişe ulaşamazsın

Tek olanın sırrıdır Teklik

Kullarını mı kandırsın

Saçılmaz ki dağılsın


Yogadan maksat Nefs'in Komplekslerinden arınmak ise, Namaz kılamayan adam Yogada üstad olsa ne fayda. Ya o Namazı Gerçekten kılanların, gerçekten kılmayanlarla işi ne olsun.

O'nu Doğuda bulamayan, Uzağında bulur. Nebi, Resul ile Bilgeyi aynı kefeye koyanlar, kendi rızalarıyla tek bir kazana sığışırlar.