Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Tasavvuf/ Kuran/ Tradisyonalizm/ Metafizik/ Ruh/ (Devam)

Gelenekler asla hiçe sayılmamıştır. Sanat, öyledir. Yeri bellidir. Bir biçimde erişmiş olan ki onunla zaten ilgilenmez. O kimse O'ndan başkasıyla ilgilenmez. Ancak O'nun yaratması vasıtasıyla olabilir ilgisi ki kendisi de o ilgi vasıtasıyla OL-muştur. Fakat Nübüvvet O'nun ilgisi değil, bizim için Zorunlu Tezahürüdür.

http://www.kuranmeali.org/8/enfal_suresi/35.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Bir Kitap ki benzeri olamamıştır. Görene göstermediği hiçbir dünyevi bağlantı eksik bırakılmamıştır. Hem de hem Zahiri hem Batıni olarak. Benzeri yoktur.

O'ndan olanı kategorize etmekle, O'nu Bilmek Muhakka ki farklıdır. O'ndan olanın Kategorize edilmemesi İnsan'ı yok eder ki İnsan Tezahürü O'nun Muradıdır. İnsan'ın değil. İnsan kendi kendisinin Muradı olsaydı en basitinden Spermin Maddeden önce olması gerekirdi. Oysa Ruh önce olsa bile kendi hakkındaki Bilgisi yine kendisi haricinde/sonrasında kalır.

Örneğin uykudan döndürüldüğü ilk anlar gibi. Aklı olanın bunları değerlendirmeyip bir şey iddia etmesi geçersizleşir. Aklı hariçte tutan için ise zaten hiçbir konuda ve biçimde İddia söz konusu olamaz. Dolayısıyla Mutlak olan Mutlak olarak kalır. Bilmekliğini değerlendiren ise bunları değerlendirmek zorundadır. Ki yine O'na çıkar.