Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Tasavvuf/ Nietzsche (Devam)

Yokluk, Hiçlik tecrübesinde Nietzsche''nin Neşet Ertaş'tan daha ötede olabileceğini zannedenler ve bu hiç akıllarının ucundan dahi geçmeyenler çoktur..

Determinist Materyalist düşünceye inanmışların Çölü o manada düşünemiyor olmaları haşa Allah'ın kabahati değildir. Fakat Allah'ın Tuzağı pek ince pek sağlamdır.

***

Şimşekler çaktı, gök gürültüleri duyuldu, esti sabâ rüzgarı/ Ya da kuzey rüzgarları güney rüzgarları, koptu şimal fırtınaları/Yollardan, akik taşlarında söz ettiysem tertemiz/Ya da dağlardan, hayallerden, yankılardan, kumlardan/Ya da samimi dostlardan, göçlerden,sazlıklardan,geçitlerden/Ya da verimli topraklardan, verimsiz topraklardan, yüklerden/Ökçeleri üzerinde kıvrak kıvrak yürüyen zarif kadınlardan/Al gibi doğan, güneş gibi parlayan al yanaklı kızlardan/Her ne zaman onun adının geçtiği yerleri andıysam, ya da ona benzer şeyleri/ Hep O söz konusudur eğer anlarsan.

Muhyiddin ibn arabi (k.s.)

***

Ki bu şimdi yazdıklarımdan anlaşılanlar, sadece Sıfatlarının Genel Tecellileri ile alakalı. Direkt Zatı ile Özel irtibatın çok az bir derecesi o anlaşılan manalar.

Şu irtibat Zat'a yakındır sadece bir çeşidinden misal olarak gösteriyorum. Yokluk Hiçlik'ten sonradır bu türde irtibatlar onu da belirteyim. Bir de bu anlaşılanlardan demem o ki : Onların İnkarları hakikaten Akılsızlıktır..

http://www.youtube.com/watch?v=qO6AN37XZg8

Allah kozalak tanesi yutturmasın. Hayal, Gerçek, Celalinin oyuncaklarıdır.

Dost'u bırakıp Psikoloğa gitmek ne ki ? Trübülansda yalvarmayanın gerçeği Hakk'ın yanında ne ifade eder ki a Dostum.

"Dost'u bırakıp Psikoloğa gitmek ne ki ?" diye sordum bak Dostum..
Yani Psikoloğa gittiğinde o gitmen ne manaya gelir?
Ve Psikologların çıkış sebebi nedir?
O hastalıklara sebep olan şeyler nelerdir?
Tedaviyi geçersiz kılan şeyler nelerdir ?

Yani mesele sözümün ekslikliği değil senin Dostunu gerçek manada tanımıyor olmanda.. Bi de üstüne Nankörlük binmiş.. Durumun bu yani. Ben değilim sorumlusu o durumunun. Senin şu bi Dostunun kıymetini bilmemenden. Psikologlara yalvarmandan. Kimyanın nasıl bozulduğu da Algıya bakar. Ayrılıktan şikayet etmedesin.. Kendi Tavırların sebebiyle süregelen bitmeyecek bir ayrılık..

Bana dışarıdan gülen dostlarım
Girdab-ı belaya girin de görün
Halimi seyretmeye gelen dostlarım,
aynanın önünde durun da görün
Adam akıllıyken deli olurmuş
Zırdeli başına veli olurmuş
Aşık maşukunun kulu olurmuş
bunu bir kamilden sorun da görün

Neyzen Tevfik