Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Allah Sevgisi .. Vedud Hu

Ey minik yaprak Söyle nereden buldun dalı delecek gücü? Nasıl çıktın zindanından dışarı? Anlat bize, anlat ki biz de kavuşalım ışığa, Biz de çıkalım zindanımızdan dışarı. Ey servi, yerde bitiyorsun ama, nasıl da atılmışsın gururla göklere... Kimden öğrendin, nasıl yapıyorsun bunu? Öğret bize de yükselmeyi göklere. Ey baştan aşağı kanlara kesen gonca Sen ki kendinden çıktın, Bize de anlat. Nedir bu aşk, Öğret nedir kendinden çıkmak.

Hz Mevlana (k.s.)

‘Allah, sizi (babanız Âdem’i) yerden (bitki bitirir gibi) bitirdi (yarattı.)’

Nuh 17

"...onu tamamlayıp şekillendirmiş, ona kendi ruhundan üflemiştir. Ve sizin için kulaklar, gözler, kalpler yaratmıştır. Ne kadar az şükrediyorsunuz !

Secde 9

Ve Allah sizi, analarınızın karnından çıkardı,

hiçbir şey bilmezdiniz.

Ve şükredesiniz diye, size/sizin için,

işitme,

görme,

gö­nül

(duyu/hassa/duygu) verdi.

Nahl 78


13. inne-hu: elbette o
14. huve es semîu el basîru: o en iyi işitendir, en iyi görendir

İs­râ 1


"...Ana karnındaki çocuğa birisi dese ki: Dışarda pek düzgün, pek güzel bir âlem var… Boyuna, enine geniş bir yeryüzü… orada nice nimetler var, nice sonsuz yiyecek şeyler.

Dağlar ,denizler, ovalar, bostanlar, bağlar, çayırlar…

Pek yüksek, ziyadar bir gökyüzü… güneş,ay ışığı, yüzlerce süha yıldızı. Yıldızdan, poyrazdan, doğudan, batıdan esen yeller… bağlar bahçeler gelin gibi süslenmekte, bezenmekte. O âlemdeki şaşılacak şeyler anlatılamaz ki… sen, neden bu kapkaranlık yerde mihnetler içindesin? Bu daracık çarmıhta kan yemektesin; hapis içinde, pislikler içinde, sıkıntılar içindesin.

Çocuk, kendi haline bakıp bunları inkâr eder, bu elçilikten yüz çevirir, kâfir olur. Olmayacak şey, hileden, yalandan başka bir şey değil, der. Kör adamın vehmi, bunu anlamaktan ne kadar uzak! Buna benzer bir şey görmediği için münkir idraki bunu da kavramaz. İşte cihandaki halk da buna benzer. Abdâl, onlara öbür âlemden bahsetti mi, “Bu dünya kapkaranlık, dapdaracık bir kuyudur… bu kuyunun dışında renksiz, kokusuz bir âlem var” dedi mi.

Bu söz onların hiçbirinin kulağına girmez..."

http://jonasclean.blogspot.com/2008/08/ana-karnndaki-ocua-birisi-dese-ki.html


Aciz, zayıf ve muhtaç bir kul olarak, Seni sevmemde yadırganacak hiç bir şey yok. Şaşılacak şey şudur ki, Allah, Padişah ve hiç bir şeye muhtaç olmayan bir Gani iken Sen, beni seviyorsun!

Bayezid Bistami (r.a.)

Balçıktan yaratılmış bir sevgilisi olan, bir gün ona kavuşur, sükun bulur, rahatlar. O kimse ne acayip, ne şaşılacak nadir bir kimsedir ki, su balçık bedeninden dışarı çıkar, kendi kirli maddi varlığından kurtulur da, senin gibi eşsiz bir sevgilinin muhabbetine duşer, nadir bir sultanın sevgisini kazanır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi (k.s.)