Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

"Nefsini İlah Edineni Gördün mü ?..."

ALLAH KÜRTLER İÇİN DEĞİLDİR

Abdullah Öcalan, “Sanat ve Edebiyatta Kürt Aydınlanması” isimli kitabının 153. sayfasında şunları söylüyor: “Yukarıda Tanrı olsaydı, beni yine yanlış yola sevk edecekti. Allah da Kürtler için değildir, Kürtleri şaşırtıyor. Kürtlerin Allah'ı da onları yanlış yola sevk ediyor. Bunun için ben kendi kendimin tanrısıyım.” Kitabının ilerleyen sayfalarında çocukluğundan beri ‘sosyalist' olduğunu ifade eden Abdullah Öcalan, PKK'daki Marksizm'in bilimsel olduğunu iddia ediyor.

MARKSİST VE LENİNİST TEORİ ÇOK İYİ ÖZÜMSENSİN


PKK'nın 1978'deki kuruluş kongresinde konuşan Öcalan, Marksist ve Leninist teorinin örgüt tarafından çok iyi özümsenmesi gerektiğini belirtiyor. Önder kadroların sık sık Marksizm'e müracaat etmeleri gerektiğini kaydeden Öcalan, Marksizm'in uygulanmasını başlangıç şekli yapmak için öğretinin gerçekten özümsenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Abdullah Öcalan, Allah'a ve dine dair görüşlerini, “Özgür Yaşamla Diyaloglar” isimli kitabının 257. sayfasında ise şöyle anlatıyor: “Lise dönemlerinde büyük felsefik bunalımı yaşadım. Tanrı ile savaşı verdim, bu savaştan başarı ile çıktıktan sonra yarı Tanrı oldum.”

ÖCALAN, NAMAZI DA TİYATROYA BENZETİYOR


“Sümer Rahip Devletinden Demokratik Uygarlığa” kitabının 1. cildinin 204. sayfasında da PKK elebaşı Öcalan, “Tek tanrılı din ideolojileri, baştan sona siyaset ideolojileridir. Dini söylem, Allah, peygamber ve melek gibi kavramlar dönemin siyasi literatürüdür” diyor. Abdullah Öcalan, söz konusu kitabın 313. sayfasında da şunları söylüyor: “Allah bir nevi ortaçağın feodal manifestosudur, temel yasası ve bildirgesidir.” Öcalan, kitabın 354. sayfasında ise “Namazın kendisi de genel anlamda bir tiyatrodur” ifadelerini kullanıyor.


"NEFSİNİ İLAH EDİNENİ GÖRDÜN MÜ? ONA SEN VEKİL Mİ OLACAKSIN?" (el-Furkan, 25/43)




Oku kitabını, muhasebeci bugün üzerinde nefsin yeter. (isra 14)


"Kişi bir İsim alıp Adem olmuş kolaydır Secde talep eder İnsan'ım diye, Nefsine uyup İnsan'ın Suretinde Ruh olduğunu bilmeyen çoktur."