Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

İstediğin konuma gelmiş ol, kendini ne türlü ayırmış olursan ol, hiç bir Allah kuluna, İnsan'a, Allah'ın Halifesine, 'Deli', 'Hasta', 'Kliniğe kapatılması gerek' gibi şeyler söyleme.

İstediğin konuma gelmiş ol, kendini ne türlü ayırmış olursan ol, hiç bir Allah kuluna, İnsan'a, Allah'ın Halifesine, 'Deli', 'Hasta', 'Kliniğe kapatılması gerek' gibi şeyler söyleme. Tekfir de etme ! Sen "Kendini Bil" ! Yeter ! Yoksa, Allah seni aynı şekilde "Hoyratça" Cehennemin Dibine İndiriverir ! Anlarsın o zaman kim Akıllı kim Deli. Korkma, İnsan'ın Lafı OLmaz ! Fakat Kork ! Allah'ın dediği, OLuverir !..

“Allah'ı öyle çok zikredin ki, tâ -insanlar- size mecnun/deli desinler.” s.a.v.

Vay hâline tüm hümeze (arkadan dedikodu yapıp çekiştiren) ve lümeze (kınayıp tahkir eden) güruha!

Hümeze 1

Bu "Güruh", Müslümanlardan olmuş olmamış Allah nezdinde farketmez !..

Ateş, onların yüzlerini yalayarak yakar da onun içinde onlar, (etleri sıyrılmış olarak sırıtan) dişleriyle kalıverirler.

Müminun 104

Ey iman edenler. Bir grup diğer bir grup ile alay etmesin! Onlar (alay ettikleri), kendilerinden daha hayırlı olabilirler! Kadınlar da kadınlarla (alay etmesinler)! Olabilir ki onlar kendilerinden daha hayırlıdır! Nefslerinizi (birbirinizi) ayıplamayın ve birbirinize (kötü) lakaplar takmayın! İmandan sonra fusuk (inancın bozulması) ne kötü bir isimlenmedir! Kim tövbe etmediyse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir!

Hucurat 11

Dedikodu, Alay, Laf gibi eğlencelere dalmış, Şeytanın Pisliğiyle Beslenmeye alışmış İnsan'ın Allah'a dönmesi zordur. İsterse Müslümanım desin. Bunlar onun için artık Su gibi Yemek gibi olmuştur. Tevbe edemez. İşte bu Hakikatler sebebiyle Tevbe edenler için "Oruç", "Farz" kılınmıştır. Başka türlü Kurtulamaz çünkü İnsan Akibet'den. Yoksa "Diyet" olur onun Ameli; yine battığı pisliğe geri döner ! Allah'ın Emirleri, Yasaklarıdır "Şeriat" ! Sen ne sandın ?

Dünya zamanından herhangi bir Vakit Akıllı İnsanın Orucunu bozamaz.