Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Ateist Ufaklıklara


"...(Oğlu) dedi ki: "Ey babacığım. Emrolunduğun şeyi yap! İnşâAllâh beni sabredenlerden bulacaksın."

Saffat 102

(Habil dedi ki) Gerçekten ben, benim günahım ile kendi günahını yüklenmeni, böylece ateş halkından olmanı dilerim.Ve zâlimlerin cezası, işte budur.

Maide 29

Bunun üzerine Allâh, kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini göstermek için, toprağı eşeleyen bir karga bâ'setti. (Kabil) kendi kendine söylendi: "Yazıklar olsun bana! Şu karga kadar olmaktan âcizim ki kardeşimin cesedini toprağa gömmeyi düşünemedim!" Artık pişmanlık duyanlardan olmuştu.

Maide 31

Biz, oğluna bedel ona büyük bir kurban verdik. Geriden gelecekler arasında ona (iyi bir nam) bıraktık: İbrahim'e selam! dedik. Biz iyileri böyle mükâfatlandırırız. Çünkü o, bizim mümin kullarımızdandır.

Saffat 107-111

"Gerçekten rüyanı doğruladın. Doğrusu biz muhsinlera (müşahedelerinde Hak'tan gayrı bulunmayanlara) böylece karşılık veririz. " Muhakkak ki bu apaçık bir belâdır (öğretici, idrak ettirici deneyim)!

Saffat 105-106

"...Rüya, iç konuşmasından kurtulmuş, dimağın durumu sahih, mizaç da mutedil ise, bu rüya Allah'tandır. Genellikle bu gibi bir rüya, tabir edilmez. Çünkü yansıma, aslın sureti ile zahirin yansımasıdır.

Peygamberlerin çoğunluğunun rüyası böyledir.

Bu, Hz. Halil İbrahim'in (a.s.) rüyasını yorumlamayışı ve zahirini benimsemesinin sebebidir.

Kalbi Hakkın yerleştiği yer haline gelen kimsenin kalbine genellikle başka bir şey yansımaz; bilakis, bu özellikteki bir kimsenin rüyasının kaynağı/(memba) ve ilk yansıma kalbinden dimağınadır. Halil (a.s.) birinci hale alıştığı, Hak ise, onu kalbi Hakkı kuşatan kimsenin makamına ulaştırmak istediği için, ilahi kalbinden dimağına çıkan şey, bir tek yansıma olmuştur..."

Sadreddin Konevi (k.s.)

Kendisine verilen müjdenin (bir Kız Evladının dünyaya gelmesinin) kötülüğünden dolayı kavminden gizlenir. (Şimdi ne yapsın) onu, hakaretle tutsun mu yoksa onu toprağa mı gömsün!

Bak, ne kötü hüküm veriyorlar!

Nahl 59


Bu bir hatırlatmadır. Biz zalim değiliz.
O Kur’an’ı şeytanlar indirmemiştir.
Zaten bu onların harcı değildir, buna güçleri de yetmez.
Çünkü onlar işitmekten uzaklaştırılmışlardır.
Öyle ise sakın Allah ile beraber başka bir ilaha yalvarma, sonra azab edilenlerden olursun!

Şuara 209-213

Onlara işaretlerimiz okunduğunda: "Gerçekten işittik. Eğer dilesek elbette bunun benzerini biz de söylerdik. Evvelkilerin masallarından başka bir şey değil bu!" dediler.

Enfal 31

İşaretlerimiz kendilerine apaçık bildirildiğinde, o hakikat bilgisini inkâr edenler, kendilerine geldiğinde Hak için: "Bu apaçık bir büyüdür" dediler.

Ahkaf 7

Yoksa "Onu (Muhammed a. s. ) uydurdu!" mu diyorlar? De ki: "Hadi siz de Onun benzeri bir sûre açığa çıkarın bakalım ve de Allâh dûnunda elinizin erdiği kim varsa (onu da yardıma) çağırın! Eğer sözünüzde sadıklar iseniz. "

Yunus 38