Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

Hz Peygamber s.a.v. / Uzakdoğu . Zerdüşt, Avesta . Brehmenler, Veda, Brahmanizm . Gautama Buddha .

‎* Zerdüşt, Avesta, Yaşt 13,. XXVIII, 129; “(övgülere müstağrak)”» (herkes için rahmet) isminde bir put kırıcı...»

* Gautama Buddha. Bu dine ait bütün kitablar, Buda'nin Mettaya (diğer bir lehçeye göre telaffuzu Maitreya'dır) isimli bir zatın geleceğinden ve kendisinin tamamlıyamadığını tamamlıyacağından bahsetmektedir. Mettay (herkes için rahmet) manasına gelir. Bu hususlarda şu esere bakılabilir. Jolın B. Noss, Men's Religions, P. 188, 199.

Brahmanizm'de Allah tarafından vahyedilmiş olduklarına inanılan kutsal kitablardan oluşmuş bir set vardır. Bunlara Purana adı verilir. -(harfiyyen manası: “Eski yazılar”, Bakınız: Kur'an-ı Kerim: 26.196. “zuhurul evvelin” 

Kalaki Purana'ya göre, Allah çeşitli zamanlarda on defa tecelli edecektir. Sonuncusu bir savaşçı şeklinde olacaktır. Bu son görünüşünde babası, «Allah'ın kulu (Abd-Allah) isirnli bir erkek, annesi ise “Güvene layık” (Amine) adlı bir kadın olacaktır. 

Brehmenler tarafından münzel kitab olarak inanılan “Veda” lara göre, bu muharib “kumlar diyarında” doğacak, sonra anavatannun kuzeyindeki bir yere iltica, edecektir. Semaya değecek bir arabası olacaktır (Mi'rac). Bu zat deve sahibi bir hakim (hikmetli kişi) olacak, kazanacağı iki büyük zaferin birinsinde 300, ikincisinde 10,000 askeri olacaktır. (Bedr ile Mekke'nin fethi gazveleri)

(Alıntı)