Sayfayı Yenileyerek ya da Başlığa Tıklayarak Arşivde Dolaşabilirsiniz

‎"...Allah katında olan şeyler iyi kişiler için daha hayırlıdır."

‎-Fakire Allah versin diyen zengin;
Peki sana kim veriyor?-

[ T. Uyar ]


Ne olurdu onlara, Allah'a ve âhiret gününe inanıp da Allah'ın kendilerine verdiği rızıktan öyle dağıtsalardı! Allah onları bilmekteydi.


Onlara, “Allah’ın sizi rızıklandırdığı şeylerden Allah yolunda harcayın” denildiği zaman, inkâr edenler iman edenlere, “Allah’ın, dilemiş olsa kendilerini doyurabileceği kimselere mi yedireceğiz? Siz ancak apaçık bir sapıklık içindesiniz” derler.


Allah; “Şüphesiz, Allah fakirdir, biz zenginiz” diyenlerin sözünü elbette duydu. Onların dediklerini ve haksız yere peygamberleri öldürmelerini yazacağız ve, “Tadın yangın azabını!” diyeceğiz.


Gerçekte erdemlilik, yüzünü doğuya veya batıya çevirmeniz ile ilgili değildir; ama gerçek erdem sahibi, Allah'a, Ahiret Günü'ne, melekler, vahye ve Peygamberlere inanan, servetini -kendisi için ne kadar kıymetli olsa da- akrabasına, yetimlere, ihtiyaç sahiplerine, yolculara, (yardım) isteyenlere ve insanları kölelikten kurtarmaya harcayan; namazında devamlı ve dikkatli olan ve arındırıcı (mali) yükümlülüğünü ifa eden kişidir; ve (gerçek erdem sahipleri) söz verdiklerinde sözünü tutan, felaket, zorluk ve sıkıntı anlarında sabredenlerdir. İşte onlardır sadakatlerini gösterenler ve işte onlardır Allah'a karşı sorumluluklarının bilincinde olanlar.


Yahudiler (den bir taife), "Allahın eli sıkıdır" derler. Sıkı olan onların elidir: Söyledikleri kendilerinde açığa çıktı, kendi elleri bağlandı ve lânetlendiler!...


Bir de inkâr etmelerinden ve Meryem'in üzerine büyük bir iftira atmalarından;


"...Allah katında olan şeyler iyi kişiler için daha hayırlıdır."


"Sana sarhoşluk veren şeyler ile kumardan soruyorlar. De ki: "Her ikisinde de büyük kötülük ve insanlar için bazı yararlar vardır. Fakat zararları yararlarından daha fazladır. "..."


“Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları ancak şeytanın işinden birer pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” “Şeytan, içki ve kumarda aranıza (o yolla) ancak düşmanlık ve kin düşürmek ve sizi Allah’ın zikrinden ve namazdan alıkoymak ister. Artık siz (bunlardan) vazgeçen kimseler (olmaz) mısınız?”


http://jonasclean.blogspot.com/2011/10/tasavvuf-adalet-devam.html


‎"Uğradığın dertlerden mahlûka şikâyeti kes!..Merhametliyi merhametsize şikâyet etmiş olursun." [Hz.Hüseyin]


http://jonasclean.blogspot.com/2011/10/o-yaptgndan-sorumlu-degildir-onlar-ise.html


İlim'den arslandan kaçar gibi kaçan kişi ! 

1. şehide allâhu : Allah şahitlik etti, şehâdet etti 
2. enne-hû : muhakkak ki o 
3. lâ ilâhe : ilâh yoktur 
4. illâ huve : O'ndan başka 
5. ve el melâiketu : ve melekler 
6. ve ulû el ilmi : ve ilim sahipleri, kendilerine Allah tarafından ilim verilenler ...


‎"Ey Rabbimiz ! Biz İmana davet eden bir davetçi işittik; 'Rabbinize iman edin!'; Ve biz İman ettik. Ey Rabbimiz! Sen bizim günahlarımızı bağışla ve kusurlarımızı ört; ve İyilerden olarak al canımızı !"